Výborná a rýchlo hotová polievka, na ktorú nepotrebujete žiadne kuchárske vedomosti. Nie vždy nám zostane čas, chuť alebo energia vymýšľať a variť zložité jedlá. Najmä počas pracovného týždňa kedy nie je veľa času nazvyš sa zídu recepty na polievky, ktoré sú lacné a ich príprava vôbec nie je komplikovaná.
Čítať viac...
Špargľa je kráľovná jari. Táto výborná a ľahko stráviteľná zeleninka chutí najlepšie celkom čerstvá. Jej príprava je veľmi jednoduchá a trvá len pár minút. Obsahuje veľa vitamínov, kyselinu listovú, železo, draslík, vlákninu. Má močopudný učinok, pomáha pri odvodňovaní organizmu, pri prevecii rakoviny, pri vypadávaní vlasov. Je považovaná aj za afrodiziakum. Čítať viac...
Lahodné a zdravé chlebíčky z kvalitných produktov sa hodia len tak na raňajky ale aj na hostinu. Celozrnný chlebíček nabitý vlakninou a domáca zeleninka, vám dodajú potrebné množstvo vitamínov Čítať viac...
Vajíčková nátierka patrí medzi veľmi obľúbené pomazánky, či už pre deti alebo dospelých. Kvalitné ingrediencie od Agrofarmy doprajú vášmu telu dostatok vitamínov a minerálov, ktoré potrebujete. Čítať viac...
Ružové palacinky plnené bryndzou sú ľahodné pre oči, aj vaše chuťové poháriky. Vytvorené pomocou cviklovej šťavy sa dajú pripraviť na sladko, aj na slano, ako v tomto prípade. Druhý chod, alebo zdravá večera je pripravená naozaj rýchlo. Čítať viac...
Syrové, zemiakové, oškvarkové, aj bryndzové. Kysnuté pagáče, ktoré majú niekoľko chutných variácií. Tentokrát sme sa inšpirovali receptom na kysnuté bryndzové pagáče. Slaná pochúťka jemná a vláčna, no zvonku správne chrumkavá, tak ako to máme všetci radi. Čítať viac...
Quiche je tradičný slaný francúzsky koláč. Dá sa pripraviť na nespočetne veľa spôsobv, tradičnú receptúru, ktorá pozostáva z vajec, slaniny, syru a smotany môžte neustále obmieňať. Tentokrát si pripravíme koláč quiche s bryndzou a čerstvým špenátom. Čítať viac...
Tento slaný kysnutý koláč nás zaujal hneď na prvý pohľad, a tak sme sa rozhodli vyskúšať ho. Jeho hlavnou zložkou je naša obľúbená bryndza, celková príprava je jednoduchá a výsledok stojí naozaj za to. Čítať viac...
Rýchla "sedliacka" večera pripravená rýchlo a iba z pár ingrediencií. Tento recept sa zíde vždy, ak máte chuť na niečo ľahké a teplé na večeru. Čítať viac...
Recepty z cukety patria medzi veľmi obľúbené letné recepty. Ak vám cuketa dozrieva v záhrade závratnou rýchlosťou a vy už neviete čo uvariť, vyskúšajte zapekanú cuketu so syrom Vršatec. Čítať viac...
Slané pečivo na oslavy, alebo ako chuťovka k dobrému filmu. Slané slzičky vyrobené z troch základných ingrediencií sa rýchlo pripravujú, ale aj rýchlo jedia. Slaná pochúťka svojou jednoduchou prípravou poteší aj zaneprázdnené gazdinky. Čítať viac...
Cvikla je výnimočná potravina. Má detoxikačné účinky, pôsobí antibakteriálne, odporúča sa pri vysokom krvnom tlaku, aj na lepšie trávenie, pôsobí ako prevencia proti rakovine. Konzumujeme ju zväčša v zaváranej forme ako prílohu, odšťavujeme ju do nápojov. Vyskúšajte jej pečenú verziu so slovenskou mozzarellou. Čítať viac...
Tipy na zdravé nátierky sú vždy vítané. Bryndzová nátierka patrí medzi najobľúbenejšie. Kvalitná slovenská ovčia bryndza je zárukou, že nátierka bude okrem dobrej chuti obsahovať aj nutričné látky prospešné zdraviu a jedinečnú prírodnú mikroflóru. Čítať viac...
Špagety ako rýchle a na prípravu jednoduché jedlo môžte pripraviť na nespočetne veľa spôsobov. Vybrali sme jeden z nich - špagety so zrejúcim syrom Agrofarma Vršatec. Čítať viac...
Jarný šalát z čerstvých šalátových listov rôznych druhov, avokáda, bryndze a cibulky, chutne prepojený balsamicom a ľanovým olejom. Čítať viac...
Rýchla príprava a dokonalé spojenie chutí. Zdravá syrová minútka pripravená zo štyroch kvalitných ingrediencií vás zasýti aj neskoro večer, keď vás prekvapí hlad. Čítať viac...
Pirohy patria medzi tradičné slovenské jedlá. Možno ich pripraviť na sladko s tvarohom, orechami, makom, alebo ako v tomto recepte - na slano s bryndzou a slaninkou. Čítať viac...
Slovenské národné jedlo, kde hlavnými použitými ingredienciami sú zemiaky, bryndza a slaninka sme vylepšili smotanou a parenicou Agrofarma. Čítať viac...