agrofarma syry

Špagety Carbonara so syrom Vršatec

Prinášame k vám klasický recept na špagety Carbonara, ktorý sa stretáva so slovenským syrom Vršatec. Syr Vršatec parmezánového typu, pridáva do tejto tradičnej pochúťky novú dimenziu chutí a robí ju nezabudnuteľnou. Spojenie talianskeho klasicizmu a domácej slovenskej kvality v jednom jedle – to je to, čo vám predstavujeme s naším receptom na Špagety Carbonara so syrom Vršatec.

Syr Vršatec parmezánového typu je získavaný z kvalitného slovenského mlieka a podlieha starostlivej a tradičnej syrárskej technológii, čo zabezpečuje jeho jedinečnú textúru a výraznú chuť. V našom recepte na Špagety Carbonara so syrom Vršatec hrá tento syr hlavnú úlohu, dodávajúc bohatý a krémový základ našej omáčky.

Suroviny:

350 g špagiet

150 g pancetty (talianska slanina)

3 vaječné žĺtka

1 hrstka strúhaného syra Vršatec (syr parmazánového typu)

Čerstvo mleté čierne korenie

Soľ podľa chuti

2 strúčiky cesnaku (voliteľné pre milovníkov cesnaku)

Postup:

  1. Varíme špagety: V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Pred odcedením si odložíme približne 1/2 šálky vody, v ktorej sa varili špagety, pre prípadné zriedenie omáčky.
  2. Pancettu a cesnak (voliteľné) osmahneme: Pancettu nakrájame na malé kocky a na panvici ju orestujeme na strednom ohni dozlatista. Môžeme pridať aj pokrájané strúčiky cesnaku a krátko ich spolu orestujeme. Pancettu odložíme na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného oleja.
  3. Pripravíme omáčku: V miske rozšľaháme žĺtka a pridáme strúhaný syr Vršatec Agrofarma. Všetko dobre premiešame, až kým sa vytvorí krémová zmes. Dáme bokom.
  4. Zmiešame všetko dokopy: Uvarené špagety pridáme do panvice s pancettou (a cesnakom). Premiešame, aby sa všetko dobre spojilo.
  5. Pridáme omáčku: Teraz pridáme vajcovú a syrovú zmes. Rýchlo premiešame tak, aby sa vajce nezrážalo a vytvorila sa krémová omáčka. Ak sa zdá omáčka príliš hustá, pridáme trochu odloženej vody z varenia špagiet a opäť dobre premiešame.
  6. Posypeme a podáme: Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom a pridáme orestovanú pancettu na vrch. Podávame okamžite a tešíme sa na ten nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Táto jednoduchá, ale elegantná talianska pochúťka so slovenským dotykom určite poteší všetkých gurmánov. Nezabudnite si dopriať túto lahôdku a užívajte si výnimočný mix chutí pripravený s láskou a šikovnosťou.

Dobrú chuť!

Špagety Carbonara so syrom Vršatec Agrofarma

Mliečne produkty Agrofarma použité v recepte: