Gazdovská parenička neúdená

Gazdovská parenička neúdená

Parený, polomäkký, nezrejúci, polotučný údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má tradičný, špecifický tvar stočenej stuhy. Táto tradičná slovenská špecialita je príťažlivá svojou veľkosťou - s priemerom cca 3 cm pôsobí kulinársky hravo a lákavo a na chuťové bunky priam útočne. Parenička má bielu farbu, lahodnú mliečnu vôňu a krásnu čistú chuť.

Je vhodný prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na ozdobu iných jedál, aj ako delikatesa, resp. dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 47%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1200 kJ/ 288 kcal
Tuky19,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny13,0 g
Sacharidy1,6 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny24,2 g
Soľ1,5 g

HMOTNOSŤ

132 g

TRVANLIVOSŤ

25 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C