Slovenský biely syr

Slovenský biely syr

Polomäkký, zrejúci, plnotučný syr, vyrobený zo zmesi ovčieho a kravského mlieka v 50% zastúpení.

Tento syr je slaný, pevný, mierne drobivý s niekoľkými prasklinami v hmote. Je čisto biely s čerstvou mliečnou kyslosťou. Slovenský biely syr je variantou jedného z najznámejších gréckych syrov Feta.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Je vynikajúci ako jedna z ingrediencií do omeliet, cestovín, plniek, ako prísada do polievok, do zemiakových a cestovinových jedál. Je skutočnou lahôdkou do zeleninových šalátov.

Je to delikatesa, vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechami, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami

ZLOŽENIE

pasterizované ovčie mlieko, pasterizované kravské mlieko, jedlá soľ, pasterizované kozie mlieko (0-2%), syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 47%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 5,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1507 kJ/ 364 kcal
Tuky31,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny20,7 g
Sacharidy1,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny17,8 g
Soľ3,5 g

HMOTNOSŤ

135 g

TRVANLIVOSŤ

90 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C