Gazdovské maslo

Gazdovské maslo

Čerstvé maslo je živočíšny tuk, získaný tradičným spôsobom - mútením smotany z kravského mlieka. 

Má lahodnú chuť, vôňu a smotanovo žltú farbu. Je to veľmi hodnotná a ľahko stráviteľná potravina. Aróma masla je daná obsahom mastných kyselín. Chuť dopĺňa prítomnosť mliečnych bielkovín. Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch – vitamín A,D, E a K.

Maslo je vhodné predovšetkým na studenú kuchyňu, ale využíva sa aj v teplej kuchyni, na varenie a pečenie, do krémov, omáčok, nákypov, dezertov. Nemalo by sa používať na vyprážanie.

ZLOŽENIE

pasterizovaná smotana, tuk min. 84%, voda max. 16%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 3158 kJ/ 768 kcal
Tuky85,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny56,5 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny<0,5 g
Soľ<0,5 g

HMOTNOSŤ

250 g, 500g

TRVANLIVOSŤ

30 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C