Karpatský bochník zrejúci

Karpatský bochník zrejúci

Zrejúci, plnotučný, tvrdý syr, vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát. 

Má krásnu prenikavú vôňu, hutnú a šťavnatú chuť, slamovožltú farbu a pevnú konzistenciu.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Je vynikajúcou prísadou do šalátov, omeliet, nákypov, cestovín, plniek, rolád ako prísada do polievok, omáčok, do zemiakových, zeleninových, mäsových a cestovinových jedál. Je to delikatesa, vhodná aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu. Výborne chutí s medom, ale aj s cherry paradajkami, zeleninou, listovým šalátom, s rukolou, s hroznom, orechmi, s citrusovým ovocím, so zelenými a čiernymi olivami.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, konzervačné látky (kôra): sorban vápenatý, natamycín. Sušina min. 60%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1579 kJ/ 381 kcal
Tuky31,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny20,2 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny23,4 g
Soľ2,1 g

HMOTNOSŤ

200 g, 220 g

TRVANLIVOSŤ

14 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C