agrofarma syry

Plnená cuketa s ricottou Agrofarma

Tento recept na plnenú cuketu s krémovou ricottou od Agrofarmy je osviežujúcou a zdravou voľbou pre všetkých gurmánov. Ricotta Agrofarma pridáva do tohto jedla krémovú chuť, ktorá spolu s bylinkami a rajčinami vytvára dokonalú harmóniu. Dajte tejto pochúťke šancu a ochutnajte jemnosť a kvalitu našej ricotty. Vaše chuťové poháriky budú nadšené!

Ricotta Agrofarma je pravou lahôdkou pre milovníkov kvalitných mliečnych výrobkov. Ricotta od Agrofarmy je ideálnym doplnkom pre rôzne recepty ako náhrada tvarohu, a dnes ju využijeme na vytvorenie skvelého jedla - plnenej cukety.

Suroviny

2 ks cuketa

250 g ricotta Agrofarma

4 ks šalotka

4 ks cesnak

6 ks sušené paradajky v oleji

3 PL olej olivový

2 ČL šalvia sušená alebo bazalka

2 ks vajcia

Parmezánový syr na posypanie (Vršatec Agrofarma)

soľ

korenie

Postup:

  1. Cukety umyte a odrežte im konce. Potom ich na dlhších stranách rozkrojte a vydlabte vnútro lyžičkou tak, aby ste vytvorili priestor pre náplň. To, co sme z nich vybrali, nakrájame na kúsky. Rozkrojené cukety uložíme na plech, ktorý sme potreli 1PL olivového oleja.
  2. Na olivovom oleji opražíme na kúsky nakrájanú šalotku, cesnak a vnútro z cukety. Vodu, ktorú to pusti, necháme odpariť.
  3. V miske zmiešajte ricottu od Agrofarmy, strúhaný parmezán, vajcia, nasekaný cesnak, bazalku a nakrájané sušené paradajky. Dôkladne premiešajte a ochuťte soľou a čiernym korením.
  4. Naplňte vydlabané cukety pripravenou zmesou a ulože ich na plech.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 30 minút na 180 stupňov alebo kým cukety nezmäknú a náplň sa začne zlatisto sfarbovať.
  6. Po upečení cukety vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť!

Plnená cuketa s ricottou od Agrofarmy je výbornou voľbou pre vegetariánov a všetkých, ktorí túžia po lahodnom jedle plnom chuti. Navyše, je veľmi jednoduchá na prípravu!

Plnená cuketa s ricottou Agrofarma

Syrové produkty Agrofarma použité v recepte: