agrofarma syry

Quiche s bryndzou a špenátom

Quiche je tradičný slaný francúzsky koláč. Dá sa pripraviť na nespočetne veľa spôsobv, tradičnú receptúru, ktorá pozostáva z vajec, slaniny, syru a smotany môžte neustále obmieňať. Tentokrát si pripravíme koláč quiche s bryndzou a čerstvým špenátom. 

Ingrediencie na cesto

  • 200 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • vajíčko
  • soľ
  • Množstvo ingrediencií na cesto si upravte podľa veľkosti nádoby na pečenie. Cesto bude pokrývať celé dno a steny nádoby, v hrúbke 3-4 mm. Použiť však môžte aj lístkové cesto.

Postup prípravy

  1. Z ingrediencií si pripravte cesto a dajte ho na hodinu odležať do chladničky.
  2. Po vybratí z chladničky si pomocou potravinovej fólie vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 3-4 mm, v tvare nádoby na pečenie.
  3. Vložte cesto do nádoby a zvyšok odrežte. Cesto popichajte vidličkou a dajte predpiecť do trúby.
  4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Na olivovom oleji si usmažíme cibuľu a cesnak, pridáme lístky špenátu, okoreníme, nastrúhame trošku muškátového oriešku a podusíme.
  5. Zmes následne položíme na predpečené cesto. Smotany a bryndzu vymiešame s vajíčkami a zmesou zalejeme koláč.
  6. Pečieme asi 30 minút, kým koláč získa peknú zlatistú farbu.

TIP: Aby sa vám cesto pri pečení nezdvihlo, popichajte ho vidličkou, položte naň alobal a zaťažte fazuľou. Upečenú fazuľu nevyhadzujte, použiť ju môžte aj druhýkrát.

Dobrú chuť!