agrofarma syry

Kysnuté bryndzové pagáče

Syrové, zemiakové, oškvarkové, aj bryndzové. Kysnuté pagáče, ktoré majú niekoľko chutných variácií. Tentokrát sme sa inšpirovali receptom na kysnuté bryndzové pagáče. Slaná pochúťka jemná a vláčna, no zvonku správne chrumkavá, tak ako to máme všetci radi.

Ingrediencie na cesto

  • 300 g hladká múka
  • 200 g polohrubá múka
  • 100 -150 g uvarené zemiaky
  • 2 vajcia
  • 100 ml olej
  • 300 ml mlieka
  • 1/2 droždia v kocke
  • soľ
  • cukor

Na potretie

vajíčko na potretie, rasca na posypanie

Postup prípravy

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť na pomúčenej doske.
  2. Pripravíme plnku. Nastrúhame uvarené zemiaky, primiešame 2 vajíčka, bryndzu a rascu.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a potrieme plnkou. Preložíme na štyrikrát, prikryjeme a necháme ešte chvíľku kysnúť.
  4. Vyvaľkáme cesto a vykrajujeme pagáčiky. Ukladáme na plech a papier na pečenie.
  5. Necháme ešte chvíľku postáť, potrieme vajíčkom so soľou, ak chceme posypeme rascou a pečieme na 200°, 20 minút.

 

Za recept ďakujeme:
zdroj: https://bonvivani.sk/recepty/bryndzove-pagace

Dobrú chuť!