Ricotta so soľou

Ricotta so soľou

Čerstvý smotanový, jemne slaný srvátkový syr.

Riccota jemne ochutená jedlou soľou má veľmi príjemnú chuť. Konzistencia, vlastnosti a použitie sú veľmi podobné tvarohu, ale je jemnejšia a menej kyslá. Obsahuje iba ľahko stráviteľné mliečne bielkoviny, preto je vhodná aj pre malé deti, seniorov a diabetikov. Má vysokú nutričnú hodnotu, ale nízky obsah tuku a taktiež aj nízku energetickú hodnotu. najcennejšie zložky patrí vápnik, fosfor a vitamíny A a B2. Skladovaním sa jej chuť nemení. 

Pre jej výbornú chuť je možné ju konzumovať samostatne. Je vhodná na prípravu jedál studenej a teplej kuchyne, na výrobu nátierok, ako ingrediencia do omáčok, slaných dezertov, šalátov, ale aj do slaných koláčov, k cestovinám, zemiakom.

ZLOŽENIE

srvátka, cmar, mlieko (max. 1%), smotana (max. 1%), kyselina citrónová, sušina min. 25%, tuk v sušine min. 33%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 699 kJ/ 168 kcal
Tuky11,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny7,4 g
Sacharidy3,1 g
z toho cukry <1,9 g
Bielkoviny13,7 g
Soľ0,1 g

HMOTNOSŤ

800 g, 2500 g, 7000 g

TRVANLIVOSŤ

21 dní (800 g)

15 dní (2500 g, 7000 g)

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C