Gazdovský polooštiepok údený

Gazdovský polooštiepok údený

Parený, polotvrdý, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má špecifický oválny tvar a charakteristickú vzorovú štruktúru povrchu. Je údený na bukovej štiepke, čím získava špecifickú žlto – hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na zapekanie, grilovanie, vyprážanie, ale aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1257 kJ/ 302 kcal
Tuky21,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny14,1 g
Sacharidy2,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny 25,1 g
Soľ1,2 g

HMOTNOSŤ

165 g

TRVANLIVOSŤ

60 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C