Gazdovská parenička údená

Gazdovská parenička údená

Parený, polomäkký, nezrejúci, polotučný údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Má tradičný, špecifický tvar stočenej stuhy. Je vyúdený na bukovej štiepke, čím získava charakteristickú žltú alebo hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť. Táto tradičná slovenská špecialita je príťažlivá svojou veľkosťou - s priemerom cca 3 cm pôsobí kulinársky hravo a lákavo a na chuťové bunky priam útočne. 

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na ozdobu iných jedál aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 48%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1163 kJ/ 279 kcal
Tuky19,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny12,3 g
Sacharidy2,0 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny24,4 g
Soľ1,7 g

HMOTNOSŤ

130 g

TRVANLIVOSŤ

30 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C