agrofarma syry

Zapekané zemiaky s bryndzou

Rýchla "sedliacka" večera pripravená rýchlo a iba z pár ingrediencií. Tento recept sa zíde vždy, ak máte chuť na niečo ľahké a teplé na večeru.

Postup prípravy

  1. Zemiaky nešúpeme, iba ich dobre umyjeme a dáme predvariť v šupke. Dáme pozor, aby sa nerozvarili, budú sa ešte piecť.
  2. Uvarený zemiak prekrojíme napolovicu, vydlabeme.
  3. Červenú cibuľku nakrájame na polmesiačiky a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme soľ, červenú papriku, rôzne bylinky, korenie.
  4. Primiešame nadrobno nakrájanú šunku, bryndzu Agrofarma, dve lyžičky jogurtu a hmotu, ktorá nám zostala po vydlabaní.
  5. Pripravnou zmesou naplníme zemiaky a posypeme syrom Vršatec Agrofarma. Zapečieme na 20 minút vo vyhriatej rúre aby sa zmes krásne prepojila.
  6. K večeri podávame žinčicu z ovčieho mlieka Agrofarma.

Za recept ďakujeme Martinovi M.

Dobrú chuť!