agrofarma syry

Ružové palacinky s bryndzou a rukolou

Ružové palacinky plnené bryndzou sú ľahodné pre oči, aj vaše chuťové poháriky. Vytvorené pomocou cviklovej šťavy sa dajú pripraviť na sladko, aj na slano, ako v tomto prípade. Druhý chod, alebo zdravá večera je pripravená naozaj rýchlo.

Ingrediencie na cesto

  • 100 g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 120 ml šťavy z červenej repy
  • 80 ml sójového mlieka
  • štipka soli
  • olivový olej na opekanie

Postup prípravy

  1. Prísady na cesto spolu zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na troške olivového oleja upečieme ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, budú krajšie a neporuší sa jednoliata štruktúra.
  2. Keď palacinky vychladnú, potrieme ich bryndzou, opečenou cibuľkou a posypeme rukolou a poľným šalátom.
  3. Takéto krásne farebné palacinky sa dajú pripraviť aj na sladko. Stačí do cesta pridať 2 PL medu a potrieť tvarohom, džemom, či inou ovocnou náplňou.

 

zdroj: http://www.biteme.sk/ruzove-palacinky-plnene-bryndzou-a-rukolou/

Dobrú chuť!