Gazdovské syrové nite údené

Gazdovské syrové nite údené

Parený , polomäkký, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Vyrobené z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Syrové nite sú spojením  tradície ručnej výroby a kvality. Vyrábajú sa ručným ťahaním horúceho syrového cesta. Údia sa na bukovej štiepke, čím získavajú  charakteristickú žlto – hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a úžasnú šťavnatú chuť.

Sú vhodné na  prípravu jedál studenej kuchyne, na dekoráciu iných jedál, ale aj ako delikatesa, resp. ako  dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, mliekarenská kultúra, syridlo, sušina min. 45%, tuk v sušine min. 25% ,soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1170 kJ/ 282 kcal
Tuky21,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny13,4 g
Sacharidy0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny22,3 g
Soľ1,9 g

HMOTNOSŤ

cca 100 g

TRVANLIVOSŤ

40 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C