Čerstvý, polomäkký, plnotučný, údený ovčí syr.

Ovčia hrudka údená

Čerstvý, polomäkký, plnotučný, údený ovčí syr.

Je vyrobený z poctivého ovčieho mlieka. V porovnaní s tvrdými alebo inak zušľachťovanými syrmi má čerstvý syr viac vlhkosti, väčšinou menej tuku i soli a nižšiu energetickú hodnotu. Je údený na bukovej štiepke, čím získava charakteristickú žlto - hnedú farbu, lahodnú údenú vôňu a výraznú šťavnatú chuť mierne sladkého ovčieho mlieka. Pre jeho čerstvosť má skrátenú lehotu spotreby.

Najlepšie sa hodí do studenej kuchyne a taktiež samostatne, na priamu spotrebu, ako pochutina a syrová delikatesa. 

ZLOŽENIE

pasterizované ovčie mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1335 kJ/ 322 kcal
Tuky26,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny18,3 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny20,0 g
Soľ1,2 g

HMOTNOSŤ

1500 g

TRVANLIVOSŤ

15 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C