Kravská hrudka

Kravská hrudka

Čerstvý, polomäkký, plnotučný syr, vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát. 

V porovnaní s tvrdými alebo inak zušľachťovanými syrmi, má čerstvý syr viac vlhkosti, väčšinou menej tuku i soli a nižšiu energetickú hodnotu. Vyšší obsah vody (45 až 80%) však výrazne skracuje dobu spotreby.

Čerstvý syr nemá výraznú chuť, ale je výborným nosičom vôní a chutí, napríklad z byliniek. Najlepšie sa hodí do studenej kuchyne a taktiež samostatne, na priamu spotrebu, ako pochutina a syrová delikatesa. 

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 45%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1286 kJ/ 310 kcal
Tuky25,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny15,9 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny20,4 g
Soľ<0,5 g

HMOTNOSŤ

1500 g

TRVANLIVOSŤ

7 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C