Čerstvý, polomäkký, plnotučný ovčí syr.

Ovčia hrudka

Čerstvý, polomäkký, plnotučný ovčí syr.

Je vyrobený z poctivého ovčieho mlieka. V porovnaní s tvrdými alebo inak zušľachťovanými syrmi má čerstvý syr viac vlhkosti, väčšinou menej tuku i soli, ale aj nižšiu energetickú hodnotu. Pre svoju vlhkosť a čerstvosť má významne skrátenú dobu spotreby. Je mierne sladký a má skvelú chuť ovčieho mlieka.

Najlepšie sa hodí do studenej kuchyne a taktiež samostatne, na priamu spotrebu, ako pochutina a syrová delikatesa. 

ZLOŽENIE

pasterizované ovčie mlieko, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 45%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1430 kJ/ 345 kcal
Tuky29,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny18,3 g
Sacharidy0,8 g
z toho cukry 0,8 g
Bielkoviny18,2 g
Soľ<0,5 g

HMOTNOSŤ

1500 g

TRVANLIVOSŤ

7 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C