Horal – svieži mliečny syr

Horal – svieži mliečny syr

Mäkký, čerstvý, plnotučný syr.

Vyrobený z čerstvého plnotučného kravského mlieka sa vyznačuje mliečnou chuťou, ktorá sa ku koncu mení na jemne pikantnú. Má kompaktnú, tvarohovitú textúru s krásnou bielou farbou.

Servíruje sa s jemne opraženou zeleninkou na olivovom oleji a bielom víne. Na obloženej mise ho môžeme dochutiť bylinkami ako pažítka, kôpor, petržlenová vňať, tymián. Z pečiva je vhodná biela bageta a k tomu pohár Sauvignon blanc alebo Muškát. Pre tých, ktorí radi experimentujú, môžu vyskúšať posypať nakrájaný syr pistáciami alebo kešu orechmi a nasekanými sušenými marhuľami alebo brusnicami. 

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 45%, tuk v sušine min. 45%, soľ max. 2,0%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1350 kJ/ 326 kcal
Tuky27,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny17,4 g
Sacharidy0,5 g
z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny18,4 g
Soľ2,0 g

HMOTNOSŤ

150 g

TRVANLIVOSŤ

15 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 0°C do 4°C