Ovčia bryndza

Ovčia bryndza

Typická tradičná slovenská špecialita.

Je vyrobená tradičným spôsobom, mletím čistého ovčieho hrudkového syra, tepelne ošetreného pasterizáciou. Obsahuje jedinečnú prírodnú mikroflóru. Má jemne zrnitú štruktúru, roztierateľnú konzistenciu, šťavnatú a mierne pikantnú chuť po ovčom syre a príjemnú lahodnú vôňu. Ovčia bryndza je výnimočná svojou mimoriadnou kvalitou, úžasnou chuťou a množstvom prospešných látok a benefitov pre naše zdravie. Je to sezónny produkt vyrábaný v mesiacoch apríl až september.

Je vhodná na prípravu jedál studenej a teplej kuchyne, do zeleninových, cestovinových a zemiakových jedál, ale aj ako delikatesa na chuťovky podávané k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

ovčí hrudkový syr, pitná voda, jedlá soľ, sušina min. 48%, tuk v sušine min. 48%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1284 kJ/ 310 kcal
Tuky26,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny17,7 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny16,9 g
Soľ2,4 g

HMOTNOSŤ

250 g

TRVANLIVOSŤ

15 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C