agrofarma syry

Slaný bryndzový koláč s kôprom

Tento slaný kysnutý koláč nás zaujal hneď na prvý pohľad, a tak sme sa rozhodli vyskúšať ho. Jeho hlavnou zložkou je naša obľúbená bryndza, celková príprava je jednoduchá a výsledok stojí naozaj za to.

Postup prípravy

  1. Pripravíme si kvások. Pol kocky droždia rozpustíme v troche mlieka s lyžičkou cukru. Necháme 10 minút postáť.
  2. Pridáme polohrubú múku, pol malej lyžičky soli, maslo, vlažné mlieko, 1 vajce, 1 žĺtok.
  3. Zamiešame do hladkého cesta (cesto bude riedke) a necháme kysnúť prikryté asi 45 minút.
  4. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili.
  5. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou. Cesto posypeme zarobenou bryndzou a kôprom.
  6. Pečieme na 180°, 30 - 45 minút. 

Za recept ďakujeme:
zdroj: http://zuzanamachova.sk/recept/bryndzovy-posuch-kysnuty/

Dobrú chuť!