agrofarma syry

Slané bryndzové slzičky

Slané pečivo na oslavy, alebo ako chuťovka k dobrému filmu. Slané slzičky vyrobené z troch základných ingrediencií sa rýchlo pripravujú, ale aj rýchlo jedia. Slaná pochúťka svojou jednoduchou prípravou poteší aj zaneprázdnené gazdinky.

Postup prípravy

  1. Zmiešaním bryndze, masla, múky a soli vypracujeme cesto.
  2. Cesto vyvaľkáme na doske a formičkou povykrajujeme slzičky.
  3. Slzičky uložíme na plech a papier na pečenie.
  4. Posypeme sezamom, alebo rascou a potrieme vajíčkom.
  5. Dáme piecť, kým slzičky získajú zlatistú farbu.

Za recept ďakujeme Zdenke I.

Dobrú chuť!

TIP: Cesto si môžte vypracovať aj deň vopred a uložiť do chladničky. Ušetríte čas a bude sa vám s ním lepšie pracovať. Ak nemáte práve k dispozícii bryndzu, použiť môžte aj tvaroh.