Parený údený syr tvarovaný Baran

Parený údený syr tvarovaný Baran

Parený, polotvrdý, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Údením na bukovej štiepke získava špecifickú žlto –hnedú farbu povrchu a nezameniteľnú, lahodnú údenú vôňu a chuť. Ide o sezónny výrobok, ktorý sa vyrába na obdobie Veľkej noci, preto má aj špecifický tvar barančeka.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, ako súčasť dekorácie, darčekových balení a slávnostných tabúľ, ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1270 kJ/ 306 kcal
Tuky23,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny15,5 g
Sacharidy0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny23,6 g
Soľ1,7 g

HMOTNOSŤ

300 g

TRVANLIVOSŤ

40 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C