Gazdovský oštiepok údený

Gazdovský oštiepok údený

Parený, polotvrdý, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Najznámejší slovenský tradičný výrobok. Má pevnú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Má valcovitý tvar a charakteristickú vzorovú štruktúru povrchu. Je údený na bukovej štiepke, čím získava špecifickú žlto – hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na zapekanie, grilovanie, vyprážanie, ale aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1230 kJ/ 296 kcal
Tuky22,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny15,2 g
Sacharidy0,5 g
z toho cukry 0,5 g
Bielkoviny22,8 g
Soľ1,6 g

HMOTNOSŤ

350 g

TRVANLIVOSŤ

60 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C