Gazdovské syrové guľky údené

Gazdovské syrové guľky údené

Parený, polomäkký, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Je vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Údením na bukovej štiepke získava špecifickú žlto –hnedú farbu povrchu, nezameniteľnú údenú vôňu a šťavnatú lahodnú chuť. Má špecifický tvar guľôčok v priemere cca 1 cm, čím pôsobí kulinársky hravo, lákavo a na chuťové bunky priam útočne. 

Sú vhodné na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, ako dekorácia iných jedál, na chuťovky a drobné dezerty, ale aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 45%, tuk v sušine min. 25%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1169 kJ/ 281 kcal
Tuky19,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny13,1 g
Sacharidy3,2 g
z toho cukry 0,6 g
Bielkoviny22,5 g
Soľ1,4 g

HMOTNOSŤ

100 g

TRVANLIVOSŤ

30 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C