Gastrooštiepok

Gastrooštiepok

Parený, polotvrdý, nezrejúci, polotučný, údený syr.

Vyrobený z poctivého kravského mlieka Bielych Karpát, špecifickou technológiou parenia syreniny, bez pridania chemických prísad a stabilizátorov. Najznámejší slovenský tradičný výrobok, v gastro prevedení. Má pevnú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Má tvar tehly a lesklý, neštruktúrovaný povrch. Je údený na bukovej štiepke, čím získava špecifickú žlto –hnedú farbu povrchu a lahodnú údenú vôňu a chuť.

Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne, na zapekanie, grilovanie, vyprážanie, ale aj ako dezert a samostatná pochutina k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

pasterizované mlieko, jedlá soľ, syridlo, mliekarenská kultúra, sušina min. 50%, tuk v sušine min. 35%, soľ max. 2,5%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1353 kJ/ 325 kcal
Tuky23,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny15,4 g
Sacharidy3,2 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny26,2 g
Soľ1,7 g

HMOTNOSŤ

1300 g

TRVANLIVOSŤ

60 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C