Slovenská bryndza

Slovenská bryndza

Bryndza plnotučná zmesná.

Typická tradičná slovenská špecialita. Je vyrobená tradičným spôsobom, mletím skladovaného ovčieho syra, tepelne ošetreného pasterizáciou min. 50% zastúpení a kravského hrudkového syra vyrobeného z tepelne ošetreného kravského mlieka pasterizáciou. Obsahuje jedinečnú prírodnú mikroflóru. Má jemne zrnitú štruktúru, roztierateľnú konzistenciu, lahodnú, šťavnatú a mierne pikantnú chuť po ovčom syre a príjemnú vôňu. Obsahuje minimálne 50% ovčej zložky, čím spĺňa náležité kritériá označenia „Slovenská bryndza“. Slovenská bryndza má chránený pôvod, zapísaním v registri tradičných chránených produktov EÚ.

Je vhodná na prípravu jedál studenej a teplej kuchyne, do zeleninových, cestovinových a zemiakových jedál, ale aj ako delikatesa na chuťovky podávané k pivu a vínu.

ZLOŽENIE

skladovaný ovčí syr vyrobený z tepelne ošetreného ovčieho mlieka pasterizáciou – min. 50% hmot. zo sušiny výrobku, kravský hrudkový syr vyrobený z tepelne ošetreného mlieka pasterizáciou, pitná voda, jedlá soľ. Sušina min. 44%, tuk v sušine min. 48%, soľ max. 3%

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g

Energia 1117 kJ/ 270 kcal
Tuky22,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny17,0 g
Sacharidy<0,5 g
z toho cukry <0,5 g
Bielkoviny15,8 g
Soľ2,4 g

HMOTNOSŤ

250 g

TRVANLIVOSŤ

15 dní

ALERGÉNY

Mlieko (vrátane laktózy)

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote od 2°C do 8°C